Dr. Abonyi Zita Fogszakorvos, Szolnok, Dr. Kronberg János utca 4. | Tel.: +36 30 336-0676, +36 20 915-0714 | e-mail: info@fogaszatszolnok.hu

Érdemes észben tartani, milyen sűrűn kell fogorvoshoz fordulnunk.

A fogak egészsége, és az egészséges, szép mosoly megtartása szempontjából kötelező évente kétszer felkeresni a fogorvost a fogak professzionális megtisztíttatásához. Ez különösen fontos a fogamzásgátló tablettát szedő, a terhes, vagy a változó korban lévő nőknél, mivel náluk fokozottan fennáll az olyan problémák kialakulásának veszélye, mint a fogínybetegségek, és a fogszuvasodás.
A gyermekvállalás előtt látogassuk meg a fogorvosunkat.  Bármit is teszünk a várandósság alatt az egészségünkért, azt a fejlődő magzat érdekében is tesszük. A terhesség során lezajló hormonális változások növelik az ínybetegségek kialakulásának kockázatát. A változó hormonszintek érzékenyebbé teszik az ínyt a lepedékben lévő, folyamatosan szaporodó káros baktériumokkal szemben, a már meglévő ínybetegségek, pedig tovább rosszabbodhatnak a terhesség alatt. Emiatt rendkívül fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a mindennapos fogápolási rutinra, és kordában tartsuk a lepedék képződését. A várandósság alatt tehát kiemelten fontos a megfelelő szájápolás, ami mindennapos fogmosást és fogselyem-használatot, valamint egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, és a fogorvos rendszeres látogatását jelenti.