Dr. Abonyi Zita Fogszakorvos, Szolnok, Dr. Kronberg János utca 4. | Tel.: +36 30 336-0676, +36 20 915-0714 | e-mail: info@fogaszatszolnok.hu

Hogyan tanítsuk meg gyermekeinket könnyedén fogat mosni?

Néhány könnyű lépés segítségével szórakoztatóan segíthetsz gyermekednek abban, hogy túllépjen a kezdeti nehézségeken és siker koronázza mindennapi fogmosási tevékenységét.
Kezdeti lépésként értesd meg gyermekeddel, hogy amit tanulni fog az nagyon fontos. Add neki oda a fogkefét és a fogkrémet. Hagyd, hogy ismerkedjen velük.
Hagyd gyermekedet, hogy úgy fogja fel, hogy a szája olyan, mint egy ház. Ahol van egy felső emelet tele sok szobával (amelyek a fogak) és egy alagsor ugyanúgy sok szobával. A nyelve meg olyan, mint a lépcsők, amelyen fel és alá lehet szaladgálni.
Abban az időben, amíg erről mesélsz a gyerekednek, mutogasd el az elmondottakat a saját szádban.
Utána próbáld meg úgy leírni a fogkefét, mintha egy seprű vagy egy porszívó volna, amely seprűre egy kis tisztítószert kell tenni, hogy kitakarítsa a házat. Amíg ezeket mondod,  tegyél fogkrémet a fogkefére. Mutasd meg neki, használva saját fogkefédet, kezdve fentről és folytatólagosan lefelé, és végül megtisztítva a nyelvet. Szakíts magadnak erre időt, mert gyermeked abban az időben míg téged néz, addig tőled tanul.