Dr. Abonyi Zita Fogszakorvos, Szolnok, Dr. Kronberg János utca 4. | Tel.: +36 30 336-0676, +36 20 915-0714 | e-mail: info@fogaszatszolnok.hu

Hogyan őrizhetjük meg fogaink és szájüregünk egészségét?

A fogmosás, kulcs a jó fogegészség megőrzéséhez, a fogínybetegség legyőzéséhez, és az életre szóló gyönyörű és egészséges mosolyhoz. Naponta legalább kétszer, reggel és este mossunk fogat minimum 2 percen keresztül, különös figyelmet fordítva a fogíny vonalára.
Fogmosás előtt használjunk fogselymet.
A fogselyem segít eltávolítani a fogak között megragadt ételdarabokat. Ha ezek a darabkák a fog felszínén maradnak, az olyan fogászati problémákhoz vezethet, mint a fogszuvasodás, ínygyulladás, vagy fogágybetegség. A fogselyem mindennapos használata elengedhetetlen része a szájápolásnak, hiszen olyan helyen tisztítunk vele, például a fogak egymással érintkező felszíneit, és a fog ínyszél alatti részét, ahová a fogkefével nem tudunk elérni. Fogmosás előtt a legtanácsosabb használni a fogselymet, hogy eltávolítsuk a plakkot és a fog felszínéről fellazítsuk a törmeléket. A fogközök tisztítása után a fogak és az íny tisztábbnak érződnek, mivel a fogselyem olyan helyekre is elér, ahová a fogkefe nem.